Verkkoverstas

 

Verkkoverstas-hanke tarjoaa nuorille mahdollisuuden osallistua työpajatoiminnan kehittämiseen hyppäämällä mukaan erilaisiin toimintoihin, joissa tarkoituksena on testata ja kehittää verkkopohjaista valmennusmallia. Nuorille on luvassa rentoa ja ilmaista kokkailua, mukavaa toiminnallista liikahtamista ulkoilun ja reippailun pariin sekä yhteistyötaitojen hiomista pelien äärellä verkossa pienissä porukoissa.

Hanke on suunnattu Pohjois-Karjalan alueen, työttömille ja koulutuksen ulkopuolella oleville, 16-28 -vuotiaille nuorille.

Hankkeessa järjestetään Köksää verkossa! -paja, jonka tavoitteena on tukea nuoria tässä haastavassa tilanteessa ja että nuoret oppisivat tekemään edullista ja ravitsevaa perusruokaa. Pajaa varten tarvikkeet nuorille kustannetaan hankkeen kautta, jolloin nuoret saavat konkreettista apua tässä poikkeustilanteessa. Ohjausta kokkailuun on tarjolla Discord-alustan kautta. Tuemme ruokatarvikehankinnoissa paikallisia yrittäjiä.

Ylös ja Ulos! -pajalla aloitamme kesän aikana toteuttamaan ohjattua ulkoilua tai kevyttä liikuntaa erilaisten teemojen äärellä. Pajan tarkoituksena on tarjota vastapainoa tekniikan ääressä oleilulle. Teemme yhteistyötä mm. Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n LIITOON -hankkeen kanssa sekä kartoitamme yhteistyöverkoston mahdollisuuksia ulkoilun ja liikunnan tukemiseen poikkeusoloissa ja sen jälkeen.

Hankkeen yhtenä tavoitteena on saavuttaa nuoria pelaajia mukaan toimintoihin ja uusiin kuvioihin. Yhdessä etänä! -paja tarjoaa yhteistyöpelejä verkossa ohjaajan tukemana. Nuoret tutustuvat pelien kautta toisiinsa ja harjoittelevat yhteistyötaitoja pelaamalla tiimeinä – yhteistyötä päästään harjoittelemaan myös livenä mm. huonepakopelin avulla.

Koko hankkeen tavoitteena on luoda digitaalisten menetelmien toimintamalli jatkuvaksi osaksi nuorten työpajatoimintaa. Nuorten ohjausta voidaan tehdä monipuolisesti myös verkon kautta sekä työpajan työtehtäviä siirretään verkkoympäristöön. Verkkovalmennuksen olemme aloittaneet Discordissa https://discord.gg/gxWtZKd, sekä hyödyntäen Google Classroom ja Padlet ympäristöjä.

Verkkoverstas-hanketta rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus sekä Euroopan sosiaalirahasto.

 

Mukaan pajoille pääsee täyttämällä alla olevan ilmoittautumislomakkeen tai ottamalla yhteyttä hanketyöntekijöihin!

 

Yhteistyöterveisin,

Tatu Pyykkönen, hanketyöntekijä
Joensuun Nuorisoverstas ry

050 520 2687
tatu.pyykkonen@nuorisoverstas.fi

 

Nora Kettunen, hankevastaava                                         
Joensuun Nuorisoverstas ry                                                 

050 325 2937                                                                               
nora.kettunen@nuorisoverstas.fi                                    

 

Ilmoittautumislomake
Muodossa PP/KK/VVVV
Muodossa +358
Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön